Suomalainen ruoka koostuu yksinkertaisista mauista

Suomalainen ruoka saattaa hyvinkin nousta tulevaisuudessa kartalle huomattavasti suuremmassa määrin kuin tähän mennessä. Usein suomalaista ruokaa on ulkomailla parjattu mauttomaksi ja yllätyksettömäksi, sillä perinteisesti ruuissa on käytetty vain vähän mausteita – lähinnä suolaa ja pippuria. Saattaa kuitenkin olla, että raaka-aineiden selkeys ja puhtaus nousevat yhä arvostetummiksi seikoiksi tulevaisuudessa.

Tuore kala on valttikorttimme

Nykyään esimerkiksi tuore ja puhdas kala ei ole enää lainkaan niin itsestäänselvä asia kuin mitä se ehkä aiemmin on ollut. Suomalainen kala on parhaimmillaan vasta pyydystettynä ja ripauksella suolaa höystettynä, eikä se juurikaan kaipaa mitään muuta. Kalan oma maku astuu silloin parhaiten esille ja suorastaan sulaa suussa. Raaka-aineiden puhtaus ja tuoreus on muutenkin suomalaisen ruuan valttikortti.

Metsiemme upeat raaka-aineet

Metsämme ovat täynnä upeita raaka-aineita ruuanlaitossa hyödynnettäviksi. Otetaan esimerkiksi suomalaisten metsien marjat ja sienet, jotka jaksavat hämmästyttää ulkomaalaisia vieraita. Kanttarelleista, suppilovahveroista ja karvarouskuista saa loihdittua upeita herkkuja, joiden maku on vertaansa vailla. Marjoista voi valmistaa jos jonkinmoista jälkiruokaa piirakoista kiisseleihin. Mustikoita, puolukoita ja lakkoja ei muualla maailmassa välttämättä noin vain käydä lähimetsästä poimimassa, vaan ne on purkitettu tai pakastettu.

Tulevaisuus näyttää, paraneeko suomalaisen ruuan maine kansainvälisellä tasolla. Nykyseikkoja tarkastellessa näin voi hyvinkin käydä, jolloin kysyntä kasvaa huomattavasti. Ken tietää, ehkäpä jonain päivänä maailmalla nähdään suomalaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita enemmänkin!

azalea