Gustavin ja Katariinan tarina: osat 0-7

Gustavin videomuotoinen tarina kesti kahden kuukauden ajan. Tarinassa Gustav, ahkera kauppias, tapaa kauniin Katariinan mutta joutuu työnsä puolesta reissuun ja on ollut sillä tiellään jo aika tovin. Palaako Gustav jo jouluksi kotiin Katariinansa luo? Kuka tietää?

Kauppahuone Gust.Raninilla on alkanut glögikausi!

glögi-2-lignell-piispanen

 

Kauppahuone Gust. Ranin – Episodi 7: Jäähyväiset

Oli kesän viimeinen ilta. Syksy teki jo tuloaan. Gustav ja Katariina istuivat yhdessä tutun ruispellon laidassa.
He siemailivat juomia, jotka juuri tänä iltana maistuivat sekä makeilta että katkerilta.

Gustavin oli määrä lähteä kohti Ameriikkaa tehdäkseen Kauppahuonetta tunnetuksi maailmalla sekä tuodakseen uusia hyödykkeitä Kuopioon. Hänellä oli mukanaan vain matkalaukkunsa, jossa hänellä oli mukanaan oma omaisuutensa matkaa varten. Hän tiesi matkan olevan täynnä epävarmuutta ja vaarojakin.

Tänä iltana Gustav ei kuitenkaan miettinyt kauppaansa tai matkaansa, vaan ainoastaan Katariinaa ja pitkää välimatkaa hänen syleilyynsä.

Eron hetki oli kaunis. Aurinko laski ja ruispellot heiluivat hiljaa tuulessa. Näkevätkö nämä nuoret rakastavaiset toisiaan enää koskaan? Katariinan poskella kimmelsi kyynel.

Kauppahuone Gust. Ranin – Episodi 6: Kesäpäivä

Gustavin kaupassa oli ollut vilinää kesän aikana. Kauppa oli käynyt jopa niin hyvin, että Gustavin oli lähdettävä pian matkalle Ameriikkaan täyttämään varastojaan. Hän ei vielä tiennyt, miten kertoisi tämän kauniille Katariinalle, jonka seurassa hänen oli niin hyvä olla. Miksi tämän kaiken piti tapahtua juuri samaan aikaan?

Vaikka Gustav oli luonteeltaan hiljainen ja aiheetonta seuranpitoa välttelevä, hän piti valtavasti valokuvauksesta. Kylillä kerrotaan, että juuri Gustav on ottanut Kuopion ensimmäiset omakuvat, eli selfiet. Myös Katariina pääsi nauttimaan valokuvauksesta yhtenä kauniina kesäpäivänä. He kiersivät yhdessä kaikki kaupunkinsa hienot kohteet ottaen selfieitä itsestään. He ikuistivat Puijon mahtavat maisemat, Satamapuiston vehreyden, komean Kauppahallin sekä torin laidalla olevan kaupungintalon. Ikimuistoisen päivän he päättivät käsi kädessä Väinölänniemen ilta-auringossa.

Erotessaan Gustav jäi laskemaan tunteja siihen, että näkisi Katariinan uudestaan. Jälleen hänet täytti sama ahdistus siitä, miten hän kertoisi Katariinalle tulevasta pitkästä matkastaan…

Kauppahuone Gust. Ranin – Episodi 5: Kohtaamisia

Kauppahuone Gust. Ranin on paikka, johon on mukava tulla viettämään iltamia vaikka pienen ystäväporukan kanssa. Näin teki aikoinaan myös kuvankaunis Katariina.

Samalla hän kohtasi myös Gustavin. He viettivät illan paikan loistavien mestarien kanssa maistellen erilaisia arktisia makuja.

Katariina nautti ystäviensä seurasta samalla kun Gustav jututti mestareita. Heidän katseensa kuitenkin kohtasivat. Tämän jälkeen Katariina tarttui Gustavia kädestä ja hymyili kauniisti. Tästä alkoi yksi kaupunkimme hienoimmista tarinoista mitä oli nähty tai kuultu.

Tämä oli saamiemme tietojen mukaan myös Kuopion ensimmäinen odottamaton kohtaaminen.

#meetgustav #odottamattomiakohtaamisia

gust.ranin.fi | lignellpiispanen.com

Kauppahuone Gust. Ranin – Episodi 4: Katariina

Olipa kerran Kallaveden kaunis Katariina. Tyttö, jonka hiukset olivat kuin puhdasta kultaa ja silmät sinisemmät kuin Kallaveden aallot. Iltaisin Katariinalla oli tapana tanssia yksinään pellolla. Kukaan ei tiennyt miksi, mutta Katariina tanssi lähes joka ilta.

Tänä iltana Katariinalla oli siihen kuitenkin erityinen syy. Hän oli nähnyt Kauppahuoneella komearaamisen miehen, jota ei saanut nyt mielestään. Katariina tanssi keskellä ruispeltoa muistellen mukavaa iltaa Kauppahuoneella. Hänen mieltään painoi kuitenkin yksi asia. Tulisiko hän enää ikinä kohtaamaan tuota Kauppahuoneen komeaa Gustavia?

gustav-katariina-kauppahuone

Kauppahuone Gust. Ranin – Episodi 3: Kauppahuone

Olipa kerran viikonloppu. Gustav oli jälleen tehnyt tavallista pidemmän työpäivän. Hän matkasi isolle kirkolle, lempipaikkaansa Kauppahuoneelle. Siellä vietettiin viikonlopun kunniaksi melkoisia iltamia.

Gustav tervehti Kauppahuoneen mestareita iloisesti ja istahti pöytään. Gustavilla oli tapana istua aina samassa pöytänsä. Tarjoilu pöytään onnistui joutuisasti.

Sinä iltana jotain ihmeellistä tapahtui. Hän havaitsi että Kauppahuoneelle oli osunut illanviettoon myös muutamia kaupungin neitokaisia. Vain yksi heistä oli kuitenkin Gustavin mieleen. Nimittäin tyttö, jonka hiukset olivat kuin kultaa ja silmät siniset kuin Kallaveden aallot . Myös tyttö huomasi komearaamisen Gustavin ja hymyili takaisin.

Ilta oli kuitenkin jo taittumassa yöksi ja Gustavin piti lähteä takaisin torppaansa. Mutta ajatus tuosta kauniista tytöstä jäi hänen mieleensä. Gustavia vaivasi yksi kysymys. Mikä oli tämän Kallaveden kaunottaren nimi?

kauppahuone-gustav-tiskillä

Kauppahuone Gust. Ranin – Episodi 2: Työpäivä

Gustav oli ahkera mies.

Joka aamu noin viiden aikaan hän souti pieneltä torpaltaan toiselle rannalle. Sieltä hän ajoi mopollaan, kuusi kertaa viikossa kaupalleen. Pitkin pellon laitaa.

Gustav työskenteli omassa kaupassaan myyden innokkaasti tavaraa asiakkailleen. Kaupassa myytiin mm. Jaava- ja Riokahvia sekä muita siirtomaatavaroita. Myös kotimaista viljaa oli kaupan.

Päivän viimeisenä tehtävänä Kauppahuoneella Gustav kirjasi päivän myynnit papereihinsa ja hymyili tyytyväisenä. Kulautti vielä suuhunsa lasillisen itsetehtyä puolukkamehua jäillä ja sitruunalla.

Työpäivän päättyessä Gustav hyppäsi moponsa selkään ja palasi kotiin. Tämän jälkeen hän souti torppaansa. Tällaisia oli Gustavin työpäivät. Kunnes jotain hyvin merkittävää tapahtui…

Gustav-tyopaiva-helkama-assa

Kauppahuone Gust. Ranin – Episodi 1: Gustav

Olipa kerran hieman eriskummallinen mies. Nimeltään Gustav. Hän eli Savon sydämessä pienessä torpassaan yksin. Kukaan ei oikeastaan tiennyt miksi Gustav näin teki, sillä olihan hän raamikas ja komea mies ja vieläpä hyvin huomattavasta kauppiassuvusta. Gustav oli kuitenkin onnellinen. Hän piti yksinkertaisista asioista. Iltaisin hän souti saareensa, lämmitti savusaunansa, saunoi ja katseli auringonlaskua. Ja joka ilta seitsemän aikaan kyläläiset kuulivat järven yli kantautuvan laulun. Gustavin tapana nimittäin oli tanssia pihalla hurjasti ja laulaa kovalla kantavalla äänellään. Ehkä juuri sen takia Gustavia pidettiin hiukan eriskummallisena.

Kauppahuone Gust. Ranin esittää kesän aikana Gustavin tarinan eri kanavissa. Pysy kuulolla!

SOUDA KAUPPAHUONEELLE

Gustavin tanssi

…ja joka ilta tiistaista lauantaihin noin kahdeksan aikaan kyläläiset kuulivat järven yli kantautuvan laulun. Gustavin oli nimittäin tapana tanssia saunansa pihalla hurjasti ja laulaa kantavalla äänellään. Sellainen mies oli Gustav.

#meetgustav

3-Kauppahuone Gust.Ranin -Avaamme  pian. (1)
www.lignellpiispanen.com